Mentin sanatatea ochilor
Morcovii sunt bogati in carotenoizi si vitamina A, de aceea au capacitatea de a proteja tesuturilor oculare. Carotenoizii sustin claritatea vederii si impiedica aparitia cataractei, dar si a altor afectiuni oculare. Morcovii nu pot vindeca afectiunile oculare grave insa joaca un rol important de preventie in ceea ce priveste agravarea afectiunilor oculare. Carotenoizii mentin buna functionalitate a sistemului imunitar.
Pastreaza supletea pielii
Morcovii au capacitatea de a mentine frumusetea pielii gratie betacarotenului. Totusi, daca sunt consumati in cantitati prea mari acestia pot duce la ingalbenirea pielii. Morcovii ajuta la tratarea acneei si a ranilor superficiale datorita efectului puternic antiseptic, antiinflamator si cicatrizant.
Detoxifica organismul
Morcovii mentin sanatatea tesuturilor si impiedica aparitia semnelor imbatranirii. In compozitia morcovilor se afla o cantitate mare de antioxidanti, care faciliteaza eliminarea toxinelor din organism si impiedica formarea celulelor canceroase. De asemenea, antioxidantii joaca un rol de protectie pentru toate organele din corp. Astfel, din moment ce se elimina toxinele si se normalizeaza digestia, atat rinichii cat si sistemul cardiovascular vor functiona in parametrii optimi.
Sustin sanatatea inimii
Morcovii contin fibre, dar si vitamina C si ajuta la protectia inimii, precum si la normalizarea nivelului de colesterol. Potasiul din morcovi poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Tensiunea arteriala crescuta poate fi un factor de risc pentru bolile de inima. Morcovii sunt bogati in fibre solubile, care pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau (LDL) din sange. O dieta bogata in fibre solubile poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima.